Skip to the content

Vinterbanen åpner 11.november

Normalt lufter vi greenene i juli når det er lite trafikk på banen. I år var det full fart hele juli, og vi valgte derfor å lufte greenene sent på året. Når vi kom til 20. oktober hadde greenene enda ikke satt seg helt etter luftingen, og vi valgte derfor å stenge banen. Med mye frost og ellers dårlig vær foran oss var beslutningen enkel. I ettertid har vi hatt vekst på greenene, og alt ligger til rette for gode greener inn i 2021.

Også banen for øvrig led under stor slitasje, og noen ukers hvile med noe vekst har gjort godt. Nå er vi kommet dit at tiden er inne for å åpne vinterbanen.

Vinterbanen åpner på onsdag 11. november, og det er nå åpnet for booking i Golfbox. Vinterbanen spilles over 9 hull i følgende rekkefølge: 1-18-10-3-4-5-7-8-9. Dersom du vil spille to runder på vinterbanen må du booke begge rundene i Golfbox. Merk at vinterbanen ikke er handicaptellende.

Det er viktig å ta vare på banen i tiden som kommer, og det er derfor noen spilleregler:

  • Starttid bookes på vanlig måte i Golfbox.
  • Alle utslag skal gjøres fra matte. Merk at disse utslagsmattene mange steder er satt nærmere flagget enn de ordinære utslagstedene. Hullets lengde på scorekortet gir en pekepinn på hvor du kan forvente å finne utslagsmatten.
  • På alle slag på fairway og i rough skal du bruke vintermatte. Du må da løfte ballen og legge den på din medbrakte matte før du slår neste slag.
  • Ikke under noen omstendigheter gå inn på de ordinære greenene.
  • Det er forbud mot bruk av tralle, med unntak for de som av helsemessige årsaker ikke kan bære. Det er uansett forbud mot bruk av alle typer kjøretøy, slik som Segway og lignende.
  • Ta hensyn til turgåere.

De nye lokale koronarestriksjonene setter også noen begrensinger. I forskriften fremgår det at det ikke er tillatt for to eller flere voksne å trene eller konkurrere sammen. Det betyr at du må spille alene, så lenge denne forskriften gjelder (foreløpig til og med 23. november). Uten at det fremgår av forskriften synes det logisk at personer i samme husstand kan spille sammen. Disse begrensingene gjelder ikke for personer under 20 år.

Toalettet ved hull 10 er stengt for vinteren. Toalettet ved inngang til trallerom holdes åpent.

Slagmatter kan kjøpes i proshop, dersom du ikke har fra før. I tillegg til den vi har solgt de siste årene (kr 175) har vi nå fått inn en ny og bedre matte. Den nye matten kan kjøpes for kr 299.

Vinterkassen med scorekort vil bli satt opp utenfor klubbhuset. Vi legger der ut scorekort og slagmatter (kun den til kr 175). Slagmatte betales med vipps.

Medlemmer uten spillerett og gjestespillere betaler kr 220 i dagsgreenfee. Denne betales med Vipps, og det er satt opp informasjon om dette utenfor klubbhuset og på informasjonstavlen ved hull 1. Dagsgreenfee betyr at du kan spille så mange runder du vil den dagen.

I forbindelse med åpning av vinterbanen har shopen åpen følgende tider:

  • Onsdag 11. november kl 10.00-16.00
  • Torsdag 12.november kl 10.00-16.00
  • Lørdag 14.november kl 09.00-14.00

Under de gjeldende korona-restriksjonene vil det ikke være anledning til å oppholde seg i klubbhuset, bortsett fra besøk i proshop og bruk av toalettet.

Vi planlegger også å ha åpen shop noen dager i desember, informasjon om dette kommer senere.