Skip to the content

Nybegynner

Har du lyst til å prøve golf? På Fana Golfklubb har du mulighet til å prøve golf. Alle er velkomne til å bruke vår driving range. På driving rangen på Fana Golfklubb slår man ut i Skeievannet. For å få ut baller av ballemaskinen som er plassert i enden av rangen kan du betale med kredittkort eller Golfmore-app'en. Lurer du på priser eller vil vite mer om vårt treningsområde kan du se her. Køller til bruk på treningsområdet kan du leie for 35 kr. Har du flere spørsmål kan du ta kontakt med oss på e-post, vi svarer gjerne. 

Veien til Golf

For å spille golf på mange av banene i Norge må du ta kurs hos en klubb tilknyttet Norges Golfforbund. Dette heter Veien til Golf (VTG). Kurset er viktig som en introduksjon innen regler og teknikk. Det er et krav fra Norges Golfforbund at kurset skal ha et minimum antall timer.

Kurset består av tre deler, teori, trening og banespill. 

Teorikurset foregår på Teams med et E-læringskurs. Der får du en innføring i sikkerhet, lærer om klubben og praktiske ting du kommer til å treffe på i golfhverdagen.

Trening består av to økter på treningsområdet vårt. Driving range, green og nærspillsområde blir brukt for å gi deg en innføring i teknikk. Du kan låne køller fra oss på trening, men du bør kjøpe din egen hanske. Den gir bedre grep og komfort. I proshopen vår får du hjelp til dette.

Banespill er en kort runde med fadder. Du og 1-2 andre nybegynnere spiller noen hull, akkurat slik du skal gjøre når du etter hvert går alene eller med venner. Fadder er et av medlemmene våre. På banen er det lettere å vise eksempel på regler, banepleie, sikkerhet og generell oppførsel.

Det er ingen kleskode på Fana GK. Kle deg fornuftig når du skal spille. Gode sko er viktig. På banespill ønsker vi at så mange som mulig har med egne køller, golfballer og pegger. Rimelig utstyr er helt glimrende når du begynner med golf. Du trenger heller ikke å fylle opp bagen med mange køller (du har lov til å ha 14). På teoridelen får du en innføring i utstyr. Proshopen vår skaffer alt du trenger.

 

Se kurskalendenderen vår og meld deg på VTG kurs hos oss.